Regels

Veilig en met plezier fietsen in een groep staat of valt bij het naleven van de regels. Sommige van de onderstaande regels lijken vanzelfsprekendheden maar veiligheid staat voorop, voor iedereen die mee fietst.

Reglement Gele Rijders

1. Zorg voor een aansprakelijkheidsverzekering (AVP), deze verzekering kost bijna niets.
2. Je draagt uiteraard een helm.
3. Je fiets is goed onderhouden (denk aan remmen, spaken, banden).
4. We rijden zonder ligstuur.
5. Het peloton is maximaal 2 rijders "dik".
6. Waarschuw elkaar voor tegenliggers en obstakels. Vermijd plotseling remmen of van lijn veranderen.
7. We rijden de hele route in gesloten formatie. We proberen niemand "los te rijden". Wacht op elkaar voor en na oversteken (hergroeperen).
8. Rij op voldoende afstand van je voorgangers. Dat betekent dus dat je neit met jouw voorwiel tussen twee achterwielen in rijdt.
9. We rijden met relatief hoge snelheid op de openbare weg, heb respect voor andere weggebruikers en houd je aan de verkeersregels.
10. Fietsen met de Gele Rijders is geen wedstrijd maar een training. Plezier en veiligheid staan voorop.

De algemene fietsregels, vrije interpretatie

Er bestaat zoiets als "De Fietsregels". Onderstaand een linkje naar de Velominati-versie (Engels). Doe er je voordeel mee :)
Velominati

Disclaimer

Noch de Gele Rijders, noch één van zijn oprichters, aanvaardt aansprakelijkheid voor ongevallen veroorzaakt op/bij/rond/tijdens de fietstochten. De verantwoordelijkheid ligt bij de betreffende wielrenners. In het vervelende geval van een ongeval stopt de hele groep en wordt pas verder gefietst nadat eenieder zijn gegevens aan het slachtoffer (of geïnteresseerde betrokkene) wordt verstrekt.

 

© 2014 Youri Lentjes